ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Կիտրոնի կրեմ տորթի համար
Կակաչի սերմով և բալով պիրոգ
Ձկով աղցան
Արագ Նապոլեոն եփովի կրեմով
Pâte sucrée կամ քաղցր խմոր տարտի համար
Կաթնաշոռով տորթ ”Նրբություն”
Սնկով պիրոգ
Սննդարար պիցցա
Շոկոլադե բիսկվիթով տորթ
Հավի սամսա
Ջեմով պիրոգ
Շոկոլադե տորթ