ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Պանրով աղցան տարտալետկաների մեջ
Ամանորյա թխվածք սառեցրած բալով և սուֆլեով
Աղցան լեզվով և ոլոռով
Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով
Տարտալետկա “Ծաղիկներ”
Թխվածք կիտրոնով
Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով
Մեղրով բիսկվիթ ընկույզով և շոկոլադե ջնարակով
Պնդուկով տորթ սերուցքային և սրճային մուսսով
Բակլավա
Նախուտեստ ծովախեցգետնի ձողիկներով
Արագ նապոլեոն