ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/snkov-pirog-10-420x400.jpg)
Սնկով պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-elina-14-420x400.jpg)
Տորթ «Էլինա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/katnashorov-xndzorov-pirog-10-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով և խնձորով պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/fransiakan-axander-chox-6-420x400.jpg)
Ֆրանսիական աղանդեր «Choux» վանիլային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-shokolade-franbuaz-14-420x400.jpg)
Տորթ «Շոկոլադե Ֆրամբուազ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-muss-simfonia-13-420x400.jpg)
Տորթ-մուսս «Սիմֆոնիա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/ddmikov-rulet-9-420x400.jpg)
Դդմիկով ռուլետներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/enkuyzov-cheescake-karmir-haxarjov-14-420x400.jpg)
Նուշով չիզքեյք կարմիր հաղարջով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-dobosh-11-420x400.jpg)
Տորթ «Դոբոշ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/oladi-ddmikov-10-420x400.jpg)
Օլադի դդմիկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/shokolade-tort-triple-14-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ «Triple»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/cheecake-sev-salorachrov-2-420x400.jpg)
Չիզքեյք սև սալորաչրով