ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Կաթնաշոռով ձողիկներ

Տորթ «Diabella»

Կիևյան տորթ

Բողկով աղցան

Նրբաբլիթով տորթ հատապտղային սոուսով

Չիզքեյք «Devil’s Food»

Տորթ «Tropezienne»

Գազարով չիզքեյք

Նրբաբլիթներով աղանդեր հունգարական ձևով

Տորթ «Թռչնի կաթ»

Մարմարյա չիզքեյք

Նախուտեստ սմբուկով և լոլիկով