ձու

թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg

Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Գազարով կարկանդակներ
Ազնվամորիով թխվածք
Տորթ բանանով
Կաթնաշոռով տորթ նարնջով
Նրբաբլիթներով ուտեստ կաթնաշոռով և լոլիկով
Տորթ Հրաշք
Ձվով բրինձ չինական ձևով
Կիտրոնով տորթ
Տորթ սուֆլե ելակով և բանանով
Ռուլետ ջեմով և գետնանուշով
Շոկոլադե տարտ կարամելով
Շոկոլադե-կարամելային թխվածքաբլիթ
...10...6465...70...