ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/klor-gata-7-420x400.jpg)
Կլոր գաթա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tapakac-caxkakaxamb-ttvaserayin-sousov-10-420x400.jpg)
Տապակած ծաղկակաղամբ թթվասերային սոուսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/pqablitner-norovi-6-420x400.jpg)
Փքաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/hacov-zambyuxner-dzvadzexov-12-420x400.jpg)
Հացով զամբյուղներ – ձվածեղ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-frezie-20-420x400.jpg)
Տորթ ”Ֆրեզիե”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/axcan-xecgetni-dzoxiknerov-6-420x400.jpg)
Աղցան ծովախեցգետնի ձողիկներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/yepac-xmor-katov-5-420x400.jpg)
Եփած խմոր կաթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/xndzorov-tort-norovi-24-420x400.jpg)
Խնձորով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/mexrov-tort-hapalasi-kremov-23-420x400.jpg)
Մեղրով տորթ հապալասի կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/krokerner-havi-msov-panrov-11-420x400.jpg)
Կրոկետներ հավի մսով և պանրով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-ferrero-rocher-11-420x400.jpg)
Տորթ “Ferrero rocher”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/pizza-aranc-xmori-7-420x400.jpg)
Պիցցա առանց խմորի