ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Վիեննական վաֆլի
Օմլետ ջեռոցում
Էկլերներ եփած կրեմով
Տորթ «Միկադո»
Ապուր հավի մսի գնդիկներով
Սպանախով իտալական ուտեստ ՛՛Pasqualina՛՛
Մեղրով տորթ
Թխվածքներ շերտավոր խմորով և բալի միջուկով
Շոկոլադե թխվածք բալով
Շակշուկա
Տարտ եփած կրեմով և ազնվամորիով