ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Տարտալետկայի խմոր
Շոկոլադե տորթ Ջեյմի Օլիվերից
Անգլիական հովվական պիրոգ
Կարտոֆիլային բլիթներ
Տորթ շոկոլադե կրեմով
Ջեմով թխվածքներ
Մեղրով բիսկվիթ
Սպիտակաձավարով և կաթնաշոռով թխվածք
Նուշով շոկոլադե տորթ բալով
Պիրոգ ”Կիշ Լորեն”
Տորթ ”Միշել”
Չիզքեյք ՛՛Մանգո՛՛