ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Կաթնաշոռով տորթ բիսկվիթային ռուլետներով
Աղցան ”Ծովային”
Միլֆեյ դդումով
Նախուտեստ կարմիր ձկնկիթով
Նեխուրով աղցան
Տորթ Պայուսակ
Խնձորով պիրոգ
Ելակով և տանձով տորթ
Կաղամբով կարկանդակ
Ձվով և ռուկոլայով աղցան
Փանքեյք
Շոկոլադե տորթ կիտրոնով