ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Կաթնաշոռով տորթ բիսկվիթային ռուլետներով

Աղցան ”Ծովային”

Միլֆեյ դդումով

Նախուտեստ կարմիր ձկնկիթով

Նեխուրով աղցան

Տորթ Պայուսակ

Խնձորով պիրոգ

Ելակով և տանձով տորթ

Կաղամբով կարկանդակ

Ձվով և ռուկոլայով աղցան

Փանքեյք

Շոկոլադե տորթ կիտրոնով