ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Էկլերով տորթ
Նրբաբլիթով տորթ
Անանասով տորթ
Խոզապուխտով լցոնված տարտալետկա
Կարամելային և սրճային մուսսով ֆրանսիական աղանդեր
Մեղրով շոկոլադե տորթ
Տորթ սրճային մուսսով
Թխվածք “Lemon bars”
Սրտիկ թխվածքաբլիթ
Յոգուրտով տորթ խնձորով
Քափքեյք ՛՛Red Velvet”
Կիտրոնով պիրոգ շտրեյզելով