ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Տորթ «Պելե»
Մաֆիններ տանձով ու կեֆիրով
Լյարդով ուտեստ
Խնձորով պիրոգ թթվասերային կրեմով
Կարտոֆիլային ռուլետ մսային միջուկով
Դդմիկով ու մսով նավակներ
Բիսկվիթային ռուլետ
Տորթ «Կրիա»
Շոկոլադե ձու
Մեղրով դիետիկ տորթ
Բանանով կարկանդակ
Կիտրոնի դեսերտ