ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Տորթ “Caprice”

Չամիչով բուլկի

Շոկոլադե թխվածքաբլիթ խնձորի ջեմով

Կարամելային մեղրով տորթ

Սպիտակուցային կրեմով տրուբոչկա

Տորթ Էսկիմո

Աջարական խաչապուրի

Փքաբլիթներ

Կանաչ սոխով և ձվով կարկանդակ

Լապշա

Բանանով “Tarte Tatin”

Գազարով և ձվով աղցան