ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Տորթ լիկյորային կրեմով
Թխվածքաբլիթ “Սավոյարդի”
Տիրամիսու
Աղցան Նիսուազ
Թխվածքաբլիթ-ձվիկներ Զատիկի համար
Չոր թխվածքաբլիթ “Գալետ”
Սլավոնական կուլիչ թթվասերով
Նարնջով կարկանդակ
Թխվածքաբլիթ “Ձվիկներ”
Տորթ խնձորի միջուկով և կարամելային մուսսով
Թխվածք Զատիկի համար
Կիևյան տորթ