ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Տորթ լիկյորային կրեմով

Թխվածքաբլիթ “Սավոյարդի”

Տիրամիսու

Աղցան Նիսուազ

Թխվածքաբլիթ-ձվիկներ Զատիկի համար

Չոր թխվածքաբլիթ “Գալետ”

Սլավոնական կուլիչ թթվասերով

Նարնջով կարկանդակ

Թխվածքաբլիթ “Ձվիկներ”

Տորթ խնձորի միջուկով և կարամելային մուսսով

Թխվածք Զատիկի համար

Կիևյան տորթ