ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tort-likyorayin-kremov-9-420x400.jpg)
Տորթ լիկյորային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/txvacqablit-savoyardi-7-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ “Սավոյարդի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tiramisu-11-420x400.jpg)
Տիրամիսու
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/axcan-nisuaz-15-420x400.jpg)
Աղցան Նիսուազ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/txvacqablit-dzvikner-Zatiki-hamar-20-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ-ձվիկներ Զատիկի համար
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/chor-txvacqablit-galet-11-420x400.jpg)
Չոր թխվածքաբլիթ “Գալետ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/slavonakan-kulich-ttvaserov-13-420x400.jpg)
Սլավոնական կուլիչ թթվասերով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/narnjov-karkandk-19-420x400.jpg)
Նարնջով կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/txvacqablit-cvikner-10-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ “Ձվիկներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tort-xndzori-mijukov-karamelayin-mussov-25-420x400.jpg)
Տորթ խնձորի միջուկով և կարամելային մուսսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/txvacq-zatiki-hamar-15-420x400.jpg)
Թխվածք Զատիկի համար
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kievyan-tort-25-420x400.jpg)
Կիևյան տորթ