ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Տորթ Զահեր

Կոկոսով թխվածքաբլիթ

Գազարով ռուլետ կաթնաշոռային միջուկով

Խնձորով շոկոլադապատ կարկանդակ

Խնձորով և կաթնաշոռով ոլորահաց

Ձուն լավաշի մեջ

Տորթ «Սպարտակ»

Անգլիական նախաճաշ

Շոկոլադե տիրամիսու բալի լիկյորով

Տանձով և ընկույզով տորթ

Ելակով ֆրասնիական շարլոտկա

Հավի թևիկներ