ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Կարտոֆիլով և բեկոնով աղցան

Տորթ “Էսթերհազի”

Խնձորով օլադի

Կարամելացված տանձով կարկանդակ

Կաթնային կորժիկներ

Շոկոլադե կարկանդակ ջնարակով

Տորթ Ռաֆաելլո

Մանդարինով պիրոգ

Բուլկի ”Սիննաբոն”

Շոկոլադե շոռակարկանդակ

Անանասով և պանրով աղցան

Շոկոլադե ” Whoopie”