ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Գազարով և կաթնաշոռով խորտիկ-տորթ

Ամանորյա փաթիլներ

Հացուտիկ հավի թոքով և չերրի լոլիկով

Հնդկահավի միսը շերտավոր խմորի մեջ

Նարնջի սուֆլեով թխվածք

Խորտիկ ”Մարգարիտ”

Աղցան ”Նրբություն”

Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթ ”Մարդուկ”

Թխվածք ”Տնակ”

Մեղրով տորթ

Խոզապուխտով կանապե

Տորթ Նապոլեոն