ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Տորթ «Պանչո»

Ամանորյա գլազուրապատ թխվածքաբլիթներ

Եղևնի շերտավոր խմորով

Թխվածք «Փարիզ-Բրեստ»

Կարկանդակ «Շտիրլից»

Պաղպաղակ ելակի սոուսով

Հրեշտակային տորթ կիտրոնի կրեմով

Թխվածք «Զատիկի ձու»

Դեսերտ «Մոնբլան»

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Փարիզյան դեսերտ

Կարամելային դեսերտ