ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Նրբաբլիթներով աղանդեր հունգարական ձևով

Տորթ «Ռիվիերա»

Շոկոլադե տորթ Օպերա

Տորթ «Մոկկա»

Տորթ «Ֆերրերո Ռոշե»

Բավարիական շոկոլադե տորթ

Ֆրանսիական աղանդեր եփած կրեմով և հատապտուղներով

Պլյուշկա կեֆիրով

Շոկոլադե տորթ-բեզե

Շոկոլադե տորթ վաֆլիի կրեմով

Շոկոլադե տորթ ընկուզային բեզեով

Նորվեգական տորթ ”VERDENS BESTE KAKE”