ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Ելակով տիրամիսու
Բուգացա
Արագ թխվածքաբլիթ թավայի մեջ
Տորթ ”Կրեմբո շոկոլադի մեջ”
Պիրոգ հավի սրտով
Մեղրով տորթ
Տարտ եփած կրեմով և ազնվամորիով
Տարտալետկայի խմոր
Նուշով շոկոլադե տորթ բալով
Չիզքեյք ՛՛Մանգո՛՛
Տրյուֆելային տորթ սպիտակ շոկոլադով