ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Ծիրանով տորթ
Սուպեր շոկոլադե աղանդեր
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
Կարկանդակ ”Մոնբլան”
Միլֆեյ դդումով
Տորթ ”Թռչնի կաթ”
Դդումով տորթ
Շոկոլադե տորթ կիտրոնով
Պնդուկով տորթ կիտրոնի կրեմով
Խնձորով տորթ բավարիական մուսսով
Ձկով պիրոգ
Տորթ ”Երեք շոկոլադ”