ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Թխվածքաբլիթ «Տրյուֆել»
Բիսկվիթային տորթ հաղարջով ու եփովի կրեմով
Խնձորով ու մերենգայով պիրոգ
Թխվածքաբլիթներ արախիսի միջուկով
Կիտրոնով պաղպաղակ
Կարամելային տորթ խնձորով
Ելակով տարտալետկաներ
Ելակով բուլկիներ
Կիտրոնով պաղպաղակ
Խնձորով ու մերենգայով զամբյուղներ
Տորթ «Արքայազն»
Վանիլային թխվածքաբլիթներ