ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Թխվածքներ մուրաբայի միջուկով

Նրբերշիկով կարկանդակ

Սամսա հավի մսով

Տորթ Էսկիմո

Կաթնաշոռով տորթ

Կանաչ սոխով և ձվով կարկանդակ

Շոկոլադե-վանիլային տորթ

Տիրամիսու

Իսպանական կրեմ-բրյուլե “Crema catalana”

Շոկոլադե տորթ “SACHER”

Տորթ բալի կրեմով և չիզքեյքի շերտով

Ընկույզով տորթ լիկյորի կրեմով