ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Կիտրոնով տորթ մերենգայով

Ընկույզով տորթ

Կուլիչ

Նարնջով կարկանդակ

Տորթ խնձորի միջուկով և կարամելային մուսսով

Թխվածք Զատիկի համար

Տորթ Օպերա

Տորթ Պրահա (Prague)

Լիկյոր “Բեյլիս”

Թխվածքաբլիթ “Միլիոնատեր”

Կարկանդակ պսակ

Կրեմով բուլկի