ձվի դեղնուց

թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk

Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Կիտրոնով տորթ մերենգայով
Ընկույզով տորթ
Կուլիչ
Նարնջով կարկանդակ
Տորթ խնձորի միջուկով և կարամելային մուսսով
Թխվածք Զատիկի համար
Տորթ Օպերա
Տորթ Պրահա (Prague)
Լիկյոր “Բեյլիս”
Թխվածքաբլիթ “Միլիոնատեր”
Կարկանդակ պսակ
Կրեմով բուլկի
...10...2122...