ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Նուշով տորթ
Տանձով կարկանդակ սերուցքային կրեմով
Արևելյան կարկանդակ եփովի կրեմով
Մուսս «Ամարետտո»
Հավի մսով բաց կարկանդակներ
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ կոկոսի միջուկով
Բրիոշներ
Հնդկացորենի ալյուրով տորթ
Հավի մսով ու սնկով կարկանդակ
Տորթ «Քաղցրիկ»
Շոկոլադե տորթ «Միսիսիպի»
Խնձորով կարկանդակ