ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Տորթ Շոկոլադե Պլոմբիր
Անգլիական կրեմ դարչինով
Հոլանդական դասական սոուս
Տորթ «Էլիզաբեթ»
Պանրով ու ընկույզով կարկանդակ
Մերենգայով տորթ
Ֆրանսիական կրեմ
Շոկոլադե դեսերտ
Դարչինով թխվածքաբլիթներ
Բուլկի բուրգերի համար
Խնձորով շոռակարկանդակ
Նուշով ու պնդուկով տորթ