ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Վաֆլե ձողիկներ շոկոլադե կրեմով
Տորթ «Արջուկը հյուսիսում»
Տորթ «Թռիչք»
Տորթ «Հրաշք»
Կաթնաշոռով նրբաբլիթներ
Վաֆլե ձողիկներ
Ընկույզով պիրոգ
Կոնֆետով թխվածքաբլիթներ
Հոթ դոգ “Խոճկորիկ”
Կաթնաշոռով և խտացրած կաթով թխվածք
Եգիպտական տորթ
Կիտրոնով տորթ