ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Շոկոլադե կրուասան
Բիսկվիթային տորթ
Նրբաբլիթներով տորթ
Շոկոլադե մաֆին
Զատիկի կուլիչ
Ձուկ ՝ շերտավոր խմորի մեջ
Զատիկի հյուսքեր
Զատիկի բուլկի
Կաթնաշոռով և բալով կարկանդակ
Նրբաբլիթով և կարամելային մուսսով տորթ
Կակաչի սերմով և բալով պիրոգ
Անգլիական կրեմ