ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Կարկանդակ ”Արևածաղիկ”
Լակոմկա հալվայով
Ընկույզով և շոկոլադով տորթ
Պանրով բլիթ
Կաթնաշոռով և չամիչով թխվածք
Շոկոլադե-ընկուզային միջուկով նրբաբլիթ
Շոկոլադե ռուլետ սերուցքային կրեմով
Շերտավոր խմորով և խնձորով տորթ
Տորթ – մուսս
Կաթնաշոռով կարկանդակ
Թխվածքաբլիթ «Բուշե»
Թխվածքաբլիթ Սավոյարդի