ձվի դեղնուց

թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk

Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

karkandak-arevacaxik
Կարկանդակ ”Արևածաղիկ”
halvayov-lakomka
Լակոմկա հալվայով
@nkuyzov-shokoladov-tort
Ընկույզով և շոկոլադով տորթ
panrov-blit
Պանրով բլիթ
katnashorov-txvacq
Կաթնաշոռով և չամիչով թխվածք
shokolade-@nkuzayin-mjukov-nrbablit
Շոկոլադե-ընկուզային միջուկով նրբաբլիթ
shokolade-rulet-serucqayin-kremov
Շոկոլադե ռուլետ սերուցքային կրեմով
shertavor-xmorov-xndzorov-tort
Շերտավոր խմորով և խնձորով տորթ
tort-muss
Տորթ – մուսս
katnashorov-karkandak
Կաթնաշոռով կարկանդակ
bushe
Թխվածքաբլիթ «Բուշե»
txvacqablit-savoyardi-
Թխվածքաբլիթ Սավոյարդի
...78...10...