ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Թխվածքաբլիթ խվորոստ

Սամսա շերտավոր խմորով և մսով

Տորթ Պրահա

Շոկոլադե ”Միսիսիպի”

Պնդուկով տորթ

Փախլավա

Շոկոլադե էկլերներ

Շոկոլադե տորթ մարշմելոուով

Տարտալետկա շերտավոր խմորով և խնձորով

Ամանորյա թխվածք սառեցրած բալով և սուֆլեով

Տարտալետկա “Ծաղիկներ”

Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով