ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ

Ամանորյա տնակ

Կարկանդակ «Շտիրլից»

Հրեշտակային տորթ կիտրոնի կրեմով

Համեղ տոնածառ

Տորթ «Պավլովա»

Խնձորով ու մերենգայով պիրոգ

Նշաբլիթներ

Խնձորով ու մերենգայով զամբյուղներ

Շոկոլադե բիսկվիթ

Նուշով տորթ

Շոկոլադով բեզե