ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ
Ամանորյա տնակ
Կարկանդակ «Շտիրլից»
Հրեշտակային տորթ կիտրոնի կրեմով
Համեղ տոնածառ
Տորթ «Պավլովա»
Խնձորով ու մերենգայով պիրոգ
Նշաբլիթներ
Խնձորով ու մերենգայով զամբյուղներ
Շոկոլադե բիսկվիթ
Նուշով տորթ
Շոկոլադով բեզե