ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

Նորվեգական տորթ ”VERDENS BESTE KAKE”

Թխվածք «Կոնկորդ»

Ծննդյան տորթ

Կիտրոնով և հատապտուղներով տորթ

Կիտրոնով տորթ

Տարտալետկաներ մուրաբայով և կրեմով

Հազրեվարդով թխվածքաբլիթ

Բեզեով տորթ ”Ձյունիկ”

Տորթ կիտրոնի կրեմով

Ֆրանսիական աղանդեր ”Բուշե” հապալասով

Տորթ ”Դեղձով պաննա-կոտտա”

Գլազուր “MARSHMALLOW FLUFF”