ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/nushov-shokolade-tort-balov-11-420x400.jpg)
Նուշով շոկոլադե տորթ բալով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/kartofil-fri-jerocum-7-420x400.jpg)
Կարտոֆիլ ֆրի ջեռոցում
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/cheesecake-mango-7-420x400.jpg)
Չիզքեյք ՛՛Մանգո՛՛
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-sufle-7-420x400.jpg)
Տորթ – սուֆլե ազնվամորիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/ekler-mangoyi-mussov-7-420x400.jpg)
Էկլերներ մանգոյի մուսսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/shokolade-axander-6-420x400.jpg)
Շոկոլադե աղանդեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tiramisu-7-420x400.jpg)
Տիրամիսու
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/trchni-kat-original-mijukov-8-420x400.jpg)
Թռչնի կաթ օրիգինալ միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-haxarjov-tavshya-biskvitov-14-420x400.jpg)
Տորթ հաղարջով և թավշյա բիսկվիթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-gauda-8-420x400.jpg)
Պանրով ավստրիական տորթ ” Գաուդա ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-shokolade-musov-balov-12-420x400.jpg)
Տորթ շոկոլադե մուսսով և բալով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-aznvamoriov-tryufel-18-420x400.jpg)
Տորթ ”Ազնվամորիով տրյուֆել”