ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

Տնական շոռակարկանդակ

«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ

Կարկանդակ ”Մոնբլան”

Տորթ ”Թռչնի կաթ”

Դդումով տորթ

Շոկոլադե տորթ կիտրոնով

Պնդուկով տորթ կիտրոնի կրեմով

Տորթ ”Թռչնի կաթ մարմելադով”

Կաթնաշոռային թռչնի կաթ ժելեով

Ընկույզով տորթ շոկոլադե-մրգային ջնարակով

Տորթ Թռչնի կաթ

Սպիտակուցային կրեմով տրուբոչկա