ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/tnakan-shorakarkandak-7-420x400.jpg)
Տնական շոռակարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/hreshtakayin-biskvitov-tort-6-420x400.jpg)
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/karkandak-monblan-9-420x400.jpg)
Կարկանդակ ”Մոնբլան”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/tort-trchni-kat-7-420x400.jpg)
Տորթ ”Թռչնի կաթ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/ddumov-tort-22-420x400.jpg)
Դդումով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/shokolade-tort-kitronov-16-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ կիտրոնով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/pndukov-tort-kitroni-kremov-7-420x400.jpg)
Պնդուկով տորթ կիտրոնի կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/trchni-kat-marmeladov-11-420x400.jpg)
Տորթ ”Թռչնի կաթ մարմելադով”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/katnashorayin-trchni-kat-jeleov-12-420x400.jpg)
Կաթնաշոռային թռչնի կաթ ժելեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/ynkuyzov-tort-shokolade-mrgayin-jnarakov-10-420x400.jpg)
Ընկույզով տորթ շոկոլադե-մրգային ջնարակով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tort-trchni-kat-121-420x400.jpg)
Տորթ Թռչնի կաթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/spitakucayin-kremov-trubochka-11-420x400.jpg)
Սպիտակուցային կրեմով տրուբոչկա