ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
Խնձորով հայտնի աղանդեր ”Բելյովյան պաստիլա”
Թխվածք Զատիկի համար
Տորթ Օպերա
Նուգա
Կարտոֆիլ ֆրի (դիետիկ)
Մսի կոլոլակով ապուր
Տորթ “Շոկոլադ և ելակ”
Տորթ Մոցարտ
Շոկոլադե բրիոշ
Սև հաղարջով տորթ
Կարամելային մուսս