ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
Կաթնաշոռային կուլիչ իտալական մերենգայով
Հնդկացորենի ալյուրով տորթ
Տորթ «Սնիկերս» բեզեով
Կոկոսով ու ազնվամորիով տորթ
Մերենգայով տորթ
Գետնանուշով թխվածքաբլիթներ
Նուշով ու պնդուկով տորթ
Զամբյուղներ՝ սպիտակուցային կրեմով
Սրճային բեզե շոկոլադե ջնարակով
Տոնական կեքսեր
Շոկոլադե մակարուններ
Մակարուններ նուտելլայով