ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
Տորթ «Արջուկը հյուսիսում»
Տորթ «Թռիչք»
Ձյան փաթիլներ
Տորթ «Հրաշք»
Տորթ «Ռահաթ»
Ամարետտի. իտալական թխվածքաբլիթ
Կակաչի սերմերով ու սալորով աղանդեր
Բարակ բիսկվիթ եզրերի հարթեցման համար
Կաթնաշոռով և խտացրած կաթով թխվածք
Եգիպտական տորթ
Թխվածք ”Ռեշոտո”
Թթվասերով և ելակով տորթ