ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
Զեֆիրով կրեմ
Ելակով տորթ-սուֆլե
Կիևյան տորթ
Նրբաբլիթներով տորթ
Տորթ Թռչնի կաթ
Թխվածք ”Կրեմով կոներ”
Սնիկերս
Շոկոլադե մաֆին
Թխվածք ”Բալով հյուսք”
Կակաչի սերմով և բալով պիրոգ
Պնդուկով տրյուֆելային տորթ
Լակոմկա հալվայով