ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
Բիսկվիթ «Դակուազ»
Տորթ «Շոկոլադե-սրճային բեզե»
Ամանորյա ”Թռչնի կաթ”
Սրճային բազմաշերտ տորթ
Ամանորյա թխվածքաբլիթներ
Ամանորյա թխվածքաբլիթներ
Պնդուկով տորթ
Փախլավա
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Ամանորյա տորթ – մուսս ”Fantasy”
Թխվածք փխրուն խմորով
Ամանորյա թխվածք սառեցրած բալով և սուֆլեով