ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/txvacq-kitronov-10-420x400.jpg)
Թխվածք կիտրոնով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/eklerner-beeyov-10-420x400.jpg)
Էկլերներ բեզեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/beze-serucqayin-mijukov-9-420x400.jpg)
Բեզե սերուցքային միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-esterhary-12-420x400.jpg)
Տորթ «Esterházy» նուշով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/qaxcrablitner-15-420x400.jpg)
Քաղցրաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/makarons-18-420x400.jpg)
Մակարոնս
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/ciranov-tort-16-420x400.jpg)
Ծիրանով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-vagr-19-420x400.jpg)
Տորթ զոլավոր բիսկվիթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-tandz@-karameli-mej-20-420x400.jpg)
Տորթ «Տանձը կարամելի մեջ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/shtreyzelyan-tort-12-420x400.jpg)
Շտրեյզելյան տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/cheescake-bezeov-19-420x400.jpg)
Չիզքեյք բեզեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tart-vanilayin-kremov-balov-9-420x400.jpg)
Տարտ վանիլային կրեմով և բալով