ձվի սպիտակուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white
Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:
Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:
Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
Տորթ Զահեր
Տորթ «Մարս»
Տորթ «Էլինա»
Տորթ «Մարոնիեր»
Ֆրանսիական աղանդեր «Choux» վանիլային կրեմով
Տորթ «Շոկոլադե Ֆրամբուազ»
Տորթ-մուսս «Սիմֆոնիա»
Տորթ Օպերա
Տորթ «Դոբոշ»
Աղանդեր «Բրազիլական»
Տորթ «Դելիկատ» նարնջով
Կիևյան տորթ