մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
Լոբով ու կարտոֆիլով բելոռուսական ուտեստ
Բուլղարական աղցան
Մսով լցոնած լոլիկներ
Աղցան «Մազուրկա»
Դդմիկով ու մսով նավակներ
Մսով «Սկիրլի»
Գարնանային աղցան
Կարտոֆիլով կարկանդակ գյուղական ձևով
Մսով ու գազարով կարկանդակ
Կարտոֆիլով ֆրանսիական աղցան
Սպանախով սպագետտի
«Պլացինդա»՝ Կարտոֆիլով կարկանդակ