մաղադանոս

թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley

Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։

Մաղադանոսով կարող եք  կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։

Բլղուրով և լոլիկով աղցան
Հավի մսով և բրնձով ապուր
Հավի մսով պիրոգ
Ոսպով և հավով ուտեստ
Ռիզոտտո սնկով
Օրիգինալ տոլմա
Պանրային խորտիկ-տորթ
Խորտիկ ”Ձնեմարդ”
Ձու լցոնված սաղմոնի ֆիլեով
Բուժենինա ”Մսային ասորտի”
Թաբուլե
Լցոնված կանաչ լոլիկ
...1011...