մաղադանոս

թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley

Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։

Մաղադանոսով կարող եք  կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։

Լցոնված բագետ
Մսով և ձվով ռուլետ
Հավի կրծքամսով ռուլետ
Կիվիով կոկտեյլ
Լցոնված հացիկներ
Հավ կարտոֆիլով
Վինեգրեդ “Խորանարդիկ”
Լցոնված սմբուկ
Ֆարֆալե բոլոնեզ սոուսով
Եգիպտացորենով աղցան
Կրեատիվ բուտերբրոդներ
Հավ բանջարեղենով
...10...1112