մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։

Լցոնված բագետ

Մսով և ձվով ռուլետ

Հավի կրծքամսով ռուլետ

Կիվիով կոկտեյլ

Լցոնված հացիկներ

Հավ կարտոֆիլով

Վինեգրեդ “Խորանարդիկ”

Լցոնված սմբուկ

Ֆարֆալե բոլոնեզ սոուսով

Եգիպտացորենով աղցան

Կրեատիվ բուտերբրոդներ

Հավ բանջարեղենով