մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
Հավով ու պաստայով ուտեստ
Թթվասերային կարկանդակ հավով ու կոճապղպեղով
Սրտաձև ձվածեղ
Հավով գալանտին
Կարտոֆիլով ու պանրով վաֆլիներ
Հավի կոտլետներ կանաչ միջուկով
Խոզի միսն անանասի մեջ
Մսով ու սնկով տոնական աղցան
Կանաչ կարագ
Մսով ու պանրով պիրոգ
Հավով ռուլետ
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով