մաղադանոս

թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley

Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։

Մաղադանոսով կարող եք  կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։

Հավով-ու-պաստայով-ուտեստ-1
Հավով ու պաստայով ուտեստ
կարկանդակ-1
Թթվասերային կարկանդակ հավով ու կոճապղպեղով
ձվածեղ-1
Սրտաձև ձվածեղ
Հավով-գալանտին-1
Հավով գալանտին
Կարտոֆիլով-վաֆլիներ-1
Կարտոֆիլով ու պանրով վաֆլիներ
Հավի-կոտլետներ-1
Հավի կոտլետներ կանաչ միջուկով
Խոզի-միսն-անանասի-մեջ-1
Խոզի միսն անանասի մեջ
մսով-ու-սնկով-աղցան-1
Մսով ու սնկով տոնական աղցան
Կանաչ-կարագ-1
Կանաչ կարագ
Մսով-ու-պանրով-պիրոգ-1
Մսով ու պանրով պիրոգ
Հավով-ռուլետ-1
Հավով ռուլետ
ապուր խարչո
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով
...23...10...