մաղադանոս

թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley

Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։

Մաղադանոսով կարող եք  կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։

Տապակած-դդմիկ-1
Տապակած դդմիկ կճուճիկների մեջ
Սամսա-1
Սամսա
Տապակած-սմբուկ
Տապակած սմբուկ պանրով
Տեֆտելիներ-1
Տեֆտելիներ ջեռոցում
Ձկնապուր իշխանով
Արագ Աղցան Միմոզա
Շամպինիոնը`մեղրային մարինադում
Հավով եվ սնկով բլիթ
kartofilov-panrov-oladi
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
banjarexenov-feta-panrov-utest-9
Բանջարեղենով և Ֆետա պանրով կարկանդակ
kartofilov-panrov-karkandak
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
bekonov-kartofil
Բեկոնով կարտոֆիլ
...34...10...