մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
Տապակած դդմիկ կճուճիկների մեջ
Սամսա
Տապակած սմբուկ պանրով
Տեֆտելիներ ջեռոցում
Ձկնապուր իշխանով
Արագ Աղցան Միմոզա
Շամպինիոնը`մեղրային մարինադում
Հավով եվ սնկով բլիթ
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
Բանջարեղենով և Ֆետա պանրով կարկանդակ
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
Բեկոնով կարտոֆիլ