մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
” Լավաշ Ռոլլ”
Մակարոն լցոնված մսով և սնկով
Արևելյան կոտլետներ
Սթեյք լցոնված պանրով և սնկով
Բլիթներ կանաչիով և կարտոֆիլով
Տապակած կարտոֆիլ ջեռոցում
Աղցան հավի մսով և նռով
Մսով ռուլետ սպանախով
Կարտոֆիլով աղցան իսպանական ձևով
Նախուտեստ տավարի լեզվով
Շամպինիոն պանրով և բեկոնով
Պիրոգ հավի մսով