մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
Աղցան լեզվով և ոլոռով
Տապակած Լոլիկով աղցան
Հավի բդիկներ լցոնված սնկով
Կոտլետներ պանրային միջուկով
Ջեռեփուկ պանրով
Լոլիկով բլիթներ գրիլի վրա
Սխտորով հացիկներ ապուրի համար
Աղցան Թաբուլե
Ռուլետ ոչխարի մսով
Քյուրդան քյաբաբ
Շաուրմա
Կոտլետներ հավի մսով և սնկով