մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/naxutest-smbukov-lolikov-5-420x400.jpg)
Նախուտեստ սմբուկով և լոլիկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/dietik-lobio-4-420x400.jpg)
Դիետիկ լոբիո
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/nrbablitnerov-utest-katnashorov-8-420x400.jpg)
Նրբաբլիթներով ուտեստ կաթնաշոռով և լոլիկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/axcan-xecgetni-dzoxiknerov-6-420x400.jpg)
Աղցան ծովախեցգետնի ձողիկներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/lconvac-smbuk-8-420x400.jpg)
Լցոնված սմբուկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/buxacha-7-420x400.jpg)
Բուգացա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/shakshuka-7-420x400.jpg)
Շակշուկա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/apur-msayin-gndiknerov-11-420x400.jpg)
Ապուր մսային գնդիկներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/lconvac-kartofil-9-420x400.jpg)
Լցոնված կարտոֆիլ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/angliakan-hovvakan-pirog-5-420x400.jpg)
Անգլիական հովվական պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/xorovac-gril-msic-6-420x400.jpg)
Խորոված – գրիլ հավի մսից
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/kartofil-fri-jerocum-7-420x400.jpg)
Կարտոֆիլ ֆրի ջեռոցում