մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։

Աղցան թաբուլե

Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ

Աղցան տավարի լեզվով

Հունական ուտեստ ”Մուսակա”

Մսով և ձվով ուտեստ

Դդմիկով նախուտեստ

Սկումբրիա կիտրոնով

Ճապոնական ուտեստ ”Օյակոդոն”

Բուլղարական աղցան

Պեկինյան կաղամբով և լոլիկով աղցան

Խորոված-գրիլ խոզի մսից

Հալած պանիր կանաչիով