մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/axcan-tabule-8-420x400.jpg)
Աղցան թաբուլե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/msayin-gndikner-loliki-sousi-mej-5-420x400.jpg)
Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/axcan-tavari-lezvov-7-420x400.jpg)
Աղցան տավարի լեզվով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/hunakan-utest-musaka-11-420x400.jpg)
Հունական ուտեստ ”Մուսակա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/msov-dzvov-utest-4-420x400.jpg)
Մսով և ձվով ուտեստ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/ddmikov-naxutest-9-420x400.jpg)
Դդմիկով նախուտեստ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/skumbria-kitronov-7-420x400.jpg)
Սկումբրիա կիտրոնով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/chaponakan-utest-oyakodon-9-420x400.jpg)
Ճապոնական ուտեստ ”Օյակոդոն”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/bulxarakan-axcan-10-420x400.jpg)
Բուլղարական աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/pekinyan-kaxambov-lolikov-axcan-7-420x400.jpg)
Պեկինյան կաղամբով և լոլիկով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/xorovac-gril-xozi-msic-6-420x400.jpg)
Խորոված-գրիլ խոզի մսից
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/halac-panrik-kanachiov-8-420x400.jpg)
Հալած պանիր կանաչիով