մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
Աղցան թաբուլե
Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ
Աղցան տավարի լեզվով
Հունական ուտեստ ”Մուսակա”
Մսով և ձվով ուտեստ
Դդմիկով նախուտեստ
Սկումբրիա կիտրոնով
Ճապոնական ուտեստ ”Օյակոդոն”
Բուլղարական աղցան
Պեկինյան կաղամբով և լոլիկով աղցան
Խորոված-գրիլ խոզի մսից
Հալած պանիր կանաչիով