մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/karmir-lobov-axcan-8-420x400.jpg)
Կարմիր լոբով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/axcan-kaxambov-kakchi-sermerov-lconov-12-420x400.jpg)
Աղցան կաղամբով և կակաչի սերմերի լցոնով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kartofilov-rulet-11-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/vracakan-apur-xarcho-13-420x400.jpg)
Վրացական ապուր «Խարչո»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/lobov-snkov-apur-haci-mej-15-420x400.jpg)
Լոբով և սնկով ապուր հացի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/kartofilov-kakachner-11-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով “Կակաչներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/angliakan-naxashaj-7-420x400.jpg)
Անգլիական նախաճաշ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/chebureki-kartofilov-snkov-10-420x400.jpg)
Չեբուրեկի կարտոֆիլով և սնկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/egiptacorenov-snkov-rulet-8-420x400.jpg)
Եգիպտացորենով և սնկով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/havi-msov-italakn-apur-12-420x400.jpg)
Հավի մսով իտալական ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/pasta-karbonara-parmezanov-5-420x400.jpg)
Պաստա Կարբոնարա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/havi-msov-snkov-shtrudel-9-420x400.jpg)
Հավի մսով և սնկով շտրուդել