մաղադանոս
թարգմանություն՝ на русском - петрушка, in English - parsley
Մաղադանոսը հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։ Գանգուր մաղադանոսը դառն է և քիչ բուրավետ, հարմար է աղցանների և ապուրների համար։ Իտալական մաղադանոսը (տափակատերև) շատ բուրավետ է և եփվելու ընթացքում պահպանում է իր բուրավետ հատկությունները։ Ինչպես նաև մաղադանոսը թարմացնում է շնչառությունը և օգնում է պայքարել սոխի և սխտորի հոտի դեմ, բարձրացնում է դիմադրողականությունը, A և C վիտամինների լավ աղբյուր է։
Մաղադանոսով կարող եք կարտոֆիլ, մսային և բանջարեղենային ապուրներ ու ուտեստներ և գրիլ պատրաստել։

Կարմիր լոբով աղցան

Աղցան կաղամբով և կակաչի սերմերի լցոնով

Կարտոֆիլով ռուլետ

Վրացական ապուր «Խարչո»

Լոբով և սնկով ապուր հացի մեջ

Կարտոֆիլով “Կակաչներ”

Անգլիական նախաճաշ

Չեբուրեկի կարտոֆիլով և սնկով

Եգիպտացորենով և սնկով ռուլետ

Հավի մսով իտալական ապուր

Պաստա Կարբոնարա

Հավի մսով և սնկով շտրուդել